معاون هنری اداره تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد «جمعه‌بازار کتاب مشهد» در جمعه بارانی مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تصاویر «زهرا خوشکام» همسر علی حاتمی درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) علت مرگ بروسلی چه بود؟ نقد و بررسی فیلم سینمایی «مست عشق» در برنامه هفت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) مصطفی رحماندوست: خلق نگاه تازه از دنیای کودکان در شعر رضوی نیاز این حوزه است بر مدار نور به پیشواز میلاد هشتمین نور | افتتاح نمایشگاه خوشنویسی طلاب حوزه علمیه در آستانه میلاد حضرت رضا (ع) روایتی کافکایی از یک طنز تلخ | گفتگو درباره رمان «کمیته» رونمایی از نقاشی پرحاشیه چارلز سوم «زنانی که با گرگ‌ها دویده‌اند» ساخته امیراطهر سهیلی روی پرده سینما رفت + فیلم «زخم کاری» و «سووشون» در انتظار پخش از شبکه نمایش اگر دستت را رها کردم روایت‌های دیده نشده از زائران امام رضا (ع) «حماسه» جاری در ادبیات «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب استقبال از «مکس دیوانه» در جشنواره کن
سرخط خبرها

اهدای ۵۶ سند از دوره ناصری به کتابخانه ملی

  • کد خبر: ۱۳۸۵۶۴
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴
اهدای ۵۶ سند از دوره ناصری به کتابخانه ملی
مجموعه اسناد خاندانی شامل ۵۶ سند مهم و با ارزش متعلق به دوره ناصری، محمدشاه تا احمدشاه قاجار به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهدا شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجموعه اسناد خاندانی شامل ۵۶ طغرا از اسناد مهم و با ارزش متعلق به دوره ناصری، از سوی زهره بزرگ‌نیا به کتابخانه ملی ایران اهدا شد.

مجموعه اسناد مذکور دارای سلامت نسبی ظاهری هستند و بر اساس تعداد اندک تواریخ ثبت بر اسناد، متعلق به دوره ناصری و دوره محمدشاه تا احمدشاه قاجار است. محوریت محتوایی مجموعه، مکتوبات و نامه‌های اخوانی و یک نمونه مراسله سربرگ‌دار است که قاطبه آنها، درون خانوادگی و مبتنی‌بر مراودات داخلی متعلق به خاندان «قائم‌مقامی» (منتسب به قائم‌مقام فراهانی) می‌شود و از منطقه «هزاوه» و «جونوش» فراهان و از نسل میرزاابوالقاسم قائم‌مقام دوم فراهانی (وزیر و صدراعظم محمدشاه قاجار ۱۲۵۱-۱۱۹۳ قمری) است.

مهمترین موضوعات و موارد مندرج در متن اسناد شامل دستخط خطابی مظفرالدین‌شاه قاجار به میرزافضل‌الله قائم‌مقام، دو دستخط انتسابی به میرزاابوالقاسم قائم‌مقام فراهانی، مکاتبات اخوانی میرزاعلی قائم‌مقام با فرزندش میرزافضل‌اله‌خان؛ مکاتبات «جناب قندهاری» که به روایت مهدی‌قلی‌خان هدایت (مخبرالسلطنه)، از اساتید دارالفنون در ادبیات بوده است.

از دیگر موضوعات می‌توان به این موارد اشاره کرد: دو مکتوب با نقش مُهر «میرزامحمدحسین فراهانی، ملک‌الکتاب دوم»، ورقه حکمیه با نقش‌مهر «نورالدین‌الحسینی»، درخواست رسیدگی به اوضاع ثبت و تولیت موقوفات قائم‌مقام در منطقه و یا ارسال تکالیف مربوطه و وکالت انجام امور موقوفات برای میرزا اسداله‌خان و مکتوب با مُهر «میرزاسلیمان‌خان فراهانی».

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->